• Sök domän

  • Loading
  • Stäng

Allmänt om domäner

Det finns många olika toppdomäner att välja på, dels landstoppdomäner (t.ex. .se, .dk) och dels generiska toppdomäner (t.ex. .com, .cloud, .shop). I Sverige är vi kanske mest bekanta med toppdomäner som .se, .com och .nu. Olika toppdomäner har olika regler för registrering och i en del fall ändras dessa ofta - vi arbetar med detta dagligen och har alltid uppdaterad information om vad som gäller.

Registrering

Via vår hemsida kan du kostnadsfritt hämta information om alla registrerade domännamn oavsett toppdomän. Om det domännamn du är intresserad av är ledigt kan du beställa registrering direkt. De vanligaste toppdomänerna hanteras automatiskt vilket innebär att din beställning behandlas omedelbart - dygnet runt, året runt.

Transfer/flytt

Har du idag ett domännamn som registrerats hos annan leverantör kan du enkelt flytta detta till oss. När ditt domännamn har flyttats till oss hanteras det på samma sätt som domännamn som registreras direkt via oss - du har tillgång till samma tjänster, det gäller samma priser etc.
Via vår hemsida beställer du enkelt flytt av dina domännamn till oss.

Administration

Registrerar du ditt domännamn via oss får har du enkel tillgång till administration av domännamnet genom "Mina tjänster". Här kan du se olika uppgifter om domännamnet, du kan förlänga domänen, du kan peka om domänen och mycket mer.

Förlängning

När den registreringsperiod du valt för ditt domännamn börjar gå ut får du automatiskt en avisering per e-post från oss och har du möjlighet att snabbt och enkelt förlänga ditt domännamn. Väljer du att inte förlänga domännamnet avslutas det – inga uppsägningstider eller liknande gentemot oss. Notera dock att ett fåtal toppdomäner kräver skriftlig uppsägning, i de fall detta är aktuellt anger vi det både vid registreringstillfället och i de aviseringar som skickas via e-post.

Betalning

Vi använder Payson, som ägs av Svea Bank AB (publ), för betalning av tjänser som beställs via vår webbplats. Betalning kan ske på en mängd olika sätt, t.ex. kontokort eller direktbetalning från bank. Vi har aldrig tillgång till exempelvis dina kontokortsuppgifter då all verifiering sker direkt hos Payson.

Företagstjänster

För företagskunder med många domännamn - vanligtvis större företag, men det är inget krav - erbjuder vi även mer manuell hantering av registrering, förlängning, administration etc. Ta gärna kontakt med oss om detta är aktuellt i ditt fall.Alla priser angivna exklusive moms.