• Sök domän

  • Loading
  • Stäng

Co-location

Har din weblösning blivit för specialiserad för att dela utrymme med andra på ett webbhotell? Vill du utlokalisera serverdrift eller IT-plattform till en plats för förutsättningarna är bättre än på det egna kontoret? Då kan co-location vara en lämplig lösning.

Co-location innebär att du placerar din server i vår driftmiljö – vi förser servern med fysisk plats, bandbredd och ström. I normalfallet sköter du servern själv – installerar den, ser till att den är uppdaterad etc. Föredrar du däremot att vi sköter servern åt dig erbjuder vi förmånliga driftavtal för våra co-locationkunder.

Var placeras servern?

Servern placeras i vår driftmiljö i centrala Malmö. Vi rekommenderar att servern förses med verktyg för fjärrstyrning (DRAC/IPMI/ILO eller liknande), men saknas detta kan vi leverera en IP-baserad KVM-lösning för fjärrstyrning.

Vad kostar det?

Priset beror på flera olika faktorer, exempelvis serverns fysiska storlek (vi accepterar normalt enbart servrar för rackmontering), bandbreddsutnyttjande, strömförbrukning, vilka tjänster som önskas (t.ex. UPS (batteribackup), säkerhetskopiering, drift etc).

Kontakta oss för en diskussion kring dina specifika behov, så lämnar vi gärna offert på co-location.Alla priser angivna exklusive moms.